ماجرای کشیدن چادر از سر دختر آمر به معروف در ماه رمضان
دختری به خاطر امر به معروف و نهی از منکر در میدان پونک تهران، مورد حمله زن بدحجاب قرار گرفت.
در این روزگاری که مردم در خواستههای «خود» غوطهور شدهاند و مشغولیتهای دنیایی آنها را سرگرم کرده است، هستند کسانی که هنوز میخواهند فروع دین خود را حفظ کنند و برای سرنوشت نیک جامعه، دست و پا میزنند.
خانم شمس، دختر 30 سالهای است که یکشنبه 23 تیرماه امسال در پی امر به معروف و نهی از منکر به یک زن بدحجاب، مورد حمله وی قرار گرفت. این اتفاق در ماه مبارک رمضان در میدان پونک تهران رخ داد.
شرح این ماجرا را در گفتوگوی خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس با این بانوی امر به معروف ونهی از منکر بخوانید:
فارس: ماجرای عصر یکشنبه را این طور شروع کنیم که شما پس از پایان یک روز تلاش و کار، به سمت منزل میرفتید تا اینکه با یک زن بدحجاب مواجه میشوید و برحسب وظیفه، احساس تکلیف میکنید که امر به معروف و نهی از منکر کنید اما واکنش این زن، خارج از تصور بوده است، بقیه اتفاق را خودتان توضیح دهید.
شمس: مسیر برگشت من از محل کار به سمت منزل از محدوده میدان صادقیه تا میدان پونک است. ساعت حول و حوش 5 بعدازظهر بود که نزدیک مرکز خرید پونک رسیدم. معمولاً هم اطراف مرکز خریدها و پاساژها پاتوق زنان و دختران بدحجاب است با یکی از این زنان بدحجاب مواجه شدم و مثل همیشه که بر حسب تکلیف دینی، با یک جمله به آرامی، امر به معروف میکردم به این خانم تنها یک جمله گفتم و آن این بود که «میشود حجابت را رعایت کنی» فقط و فقط همین یک جمله را گفتم که هنوز به نقطه آخر آن نرسیده بودم به یک باره، به سمت من حمله کرد و گلوی من را فشار داد و با دست دیگر شروع به چنگ انداختن به صورت من کرد. من هم که روزه بودم و هوا هم گرم بود احساس خفگی می کردم اما به هر طریقی که بود تلاش کردم بدن خودم را از دستهای او جدا کنم.
این تو هستی که باید حجابت را برداری شماها چند نفری بیشتر نیستید!
فارس: یعنی هیچ صحبتی نکرد و در جواب امر به معروف به سمت شما حملهور شد؟
شمس: نه، در حین حمله ور شدن به سمت من، فحاشی میکرد و میگفت که «آدمت میکنم، بیجا میکنی که به من حرف میزنی، کاری میکنم که دیگر جرأت نکنی به کسی بگویی حجابت را رعایت کن و...» بعد از اینکه خودم را از دستهایش جدا کردم به او پیشنهاد کردم که کانکس کلانتری آن سمت خیابان است، بیا برویم تو به خاطر حرف من از من شکایت کن و من هم از اینکه شما کتکم زدی شکایت میکنم هنوز جمله را به پایان نبرده بودم این بار بدتر از دفعه قبل به سمتم حمله ور شد و تلاش کرد چادر و روسریام را از سرم بکشد هر چقدر او تلاش میکرد من هم مقاومت بیشتری میکردم حین این کار، بلند بلند فحاشی میکرد و میگفت «این تو هستی که باید حجابتو برداری، اینجا دیگه جای شماها نیست، این شماها هستید که باید از اینجا بروید، شماها چند نفری بیشتر نیستید، بمانید خودم چادر از سرتان میکشم و...» در این زمان دیگر صدای من هم بلند شده بود و تلاش میکردم که چادرم را روی سرم حفظ کنم و به لطف خدا هم این خانم نتوانست به هدفش برسد.
دوره امر به معروف گذشته است؟!
فارس: حوالی مراکز خرید معمولاً شلوغ است و پر رفت و آمد، کسی ناظر این اتفاق نبود که به کمک بیاید؟
شمس: چرا مردم بودند، حتی کانکس کلانتری هم در آنجا بود. اما مردم بیشتر رد میشدند و میرفتند تا اینکه وقتی زمان کشیده شدن چادر من شد و من صدایم بالا رفت یک آقایی از رهگذران آمد و آن خانم را از من جدا کرد و نجاتم داد. بعد از آن حدود بیست نفر دور ما جمع شده بودند که بیشتر آنها هم آقایان بودند. بعضیها در همان حین، به جای اینکه نسبت به وضع فاجعه بار ظاهر آن خانم، معترض باشند به من یادآوری میکردند که دوره امر به معروف گذشته است و نباید به این خانمهای با این ظاهر حتی نزدیک شد، خانمی به من میگفت «به تو چه ربطی داشته، هر کسی را در گور خود میخوابانند» آقایی میگفت « این زن اوضاعش معلوم است».
فارس: با این اوصاف، وضع جسمی شما در حال حاضر چطور است؟
شمس: با اینکه چند روز از ماجرا گذشته اما هنوز آثار کوفتگی آن در سر و گردنم وجود دارد.
فارس: گفتی که یک کانکس کلانتری هم آنجا بود یعنی مأموران کلانتری هیچ عکس العملی نسبت به این اتفاق نداشتند؟
شمس: نه، اصلاً! در تعجبم که نیروهای پلیس در آنجا پس چه نقشی دارند، مگر نه اینکه امنیت منطقه را باید تأمین کنند؟
فارس: نیروهای پلیس در کانکس حضور داشتند؟ شاید آن زمان در محل، حاضر نبودند؟
شمس: حضور داشتند همیشه یکی از نیروهایشان بیرون کانکس میایستد و کشیک میدهد، آن روز پلیس که از موضوع، مطلع نبود اما شلوغی بیست نفری در خیابان را که میدید میتوانست حداقل عکس العملی نشان دهد. این خانم به حدی رفتاری عجیب و غیرطبیعی داشت که حتی اگر یک سوزن در اختیارش بود چشمان من را درمیآورد چه برسد به اینکه وسیله دیگری برای حمله داشت معلوم نیست چه اتفاقی میافتاد. این خانم حتی زمانی هم که از دستش نجات پیدا کرده بودم فریاد می زد که «اگر یک بار دیگر ببینمت می کشمت، مگر یک بار دیگر نبینمت، زنده نمیگذارمت و...»
فارس: در موارد قبلی که امر به معروف و نهی از منکر داشتید، برخوردها چطور بود؟
شمس:من همیشه با خودم اقلام تبلیغاتی برای حجاب به همراه دارم سعی میکنم به آرامی آنها را تشویق به باحجاب بودن کنم اما تا به حال با چنین صحنهای مواجه نشده بودم و این واکنش برای خودم خیلی عجیب بود.
فارس: خوب، ماجرا را تا اینجا گفتید که آقایی، شما را از دست این خانم نجات داد بعد از آن چه اتفاقی افتاد سراغ کانکس کلانتری رفتید؟
شمس: نه، تعدادی از مردم برای اینکه خطری دوباره از طرف آن خانم برای من نباشد من را تا منزل همراهی کردند ولی وقتی رسیدم خانه، خانواده به من گفتند که باید به سراغ کلانتری میرفتم و شکایت میکردم برای همین دوباره با خانواده به سمت محل اتفاق برگشتیم و سراغ کانکس کلانتری رفتم موضوع را توضیح دادم و از اینکه عکسالعملی نشان نداده بودند گله کردم، آنها به من گفتند که حالا که این خانم رفته از چه کسی میخواهم شکایت کنم اما گفتم من شکایتم از مسئولان است نه از این خانم. پرسیدم گشت ارشادی که قبلاً روبروی این مرکز خرید میایستاد کجاست؟ جوابم را این طور دادند که «دیگر گشت ارشاد جمع شده»؛ در حالیکه گشت ارشاد نقش بازدارندگی داشت. سربازی که در کانکس بود به من گفت که «ما فقط وظیفه داریم اینجا مراقب باشیم که دزدی انجام نشود»!
فارس: شما مسئول این اتفاق را چه کسی یا چه دستگاهی میدانید؟
شمس: بدحجابها وقیح شدهاند باید کار فرهنگی بیشتری در جامعه صورت بگیرد. نباید به جایی برسیم که حکمی به نام امر به معروف و نهی از منکر را فراموش شده بدانیم تا هر کسی هر طوری که میخواهد در جامعه اسلامی عمل کند.
پاتوق دوستان:نمی دانم چه به سر برخی از جوان های ما آمده که نه تنها حجاب خود را رعایت نمی کند بلکه هنگام تذکر به آنها که صرفا سودش برای فرد بی حجاب است این گونه حرکتی در حد و شخصیت خود را انجام میدهد. این خود دل را به درد می آورد از همه درد آورتر اینه که مردمی که می خواستن با این شیر زن هم دردی کنن به جای تحسین حرکت این خواهر گرامی او را از این حرکت خدا پسندانه نهی کرده و گفته اند بی تفاوت باش خدای من چه به سر ما دارد می آید .خداوندا حضور مولا و سرومان آقا امام زمان را نزدیک به فرما تا ریشه تمام این بدیها از بین برود در پایان از تمامی دوستانی که این مطلب را می خوانند در خواست دارم در این شب ها عزیز دعای اصلی ما فرج آقاو مولایمان امام زمان باشد و عاقبت به خیر شدن تمامی مسلمان جهان.برای فرج آقا مون هر کس 10 صلوات بفرستد انشاءالله خداوند به حق این شب های عزیز ظهور مولایمان را عیدی این ماه ما قرار دهد انشاءالله.
"محمدرضا شریفینیا" از چگونگی دریافت دستمزدهای بالای بازیگران چهره میگوید.
محمدرضا شریفی نیا بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: در صورت وجود یک فیلم نامه خوب حاضر به ایفای نقش بدون دستمزد هم هستم اما در غیر این صورت تنها پول آبروی خود را می گیرم. این بازیگر با اشاره به دستمزد بالای برخی از بازیگران عنوان کرد: برخی از بازیگران با آوردن اسپانسر برای یک فیلم سعی در اخذ دستمزد بالا دارند به این صورت که این بازیگران یک اسپانسر برای آن فیلم می آورند و آن اسپانسر برای مثال 500 میلیون تومان به آن فیلم پول تزریق می کند.
وی ادامه داد: بازیگر پس از اخذ درصد اسپانسر مبلغی را هم به عنوان حقوق خود از تهیه کننده می گیرد و به این ترتیب دستمزد بالای خود را رسانه ای می کند.
وی افزود: البته برخی از کارگردانان و تهیه کنندگانی که موقعیت کارگردانی و یا تهیه کنندگی را ندارند به وسیله یک بازیگر سرشناس سعی در پیدا کردن موقعیت خود در سینما را دارند و به این ترتیب دستمزدهای بالایی را به بازیگران می دهند.
شریفی نیا بیان کرد: یک کارگردان و تهیه کننده در صورت برخورداری از یک جایگاه مناسب در سینما هیچگاه دستمزد بالایی به یک بازیگر نمی دهد زیرا بارها شاهد این موضوع بوده ام که بسیاری از بازیگران بدون هیچ بحثی برای بازی در کار یک کارگردان حرفه ای چک سفید امضا می کنند.
این بازیگر ادامه داد: اما به طور کلی استفاده از بازیگران چهره برای جذب مخاطب در همه جای دنیا امری طبیعی است که البته باید این موضوعات براساس ساختار و موضوع خوب قصه باشد.
وی تصریح کرد: در این سال ها بسیاری از بازیگران جدید و جوان با برخورداری از استعداد، شرایط و تحصیلات بازیگری وارد این عرصه شده اند اما وجود کانال هم از ملزومات این کار هست.
شریفی نیا با اشاره به حضور خود در آثار متعدد بیان کرد: حضورم در این آثار به دلیل علاقه زیاد مردم به من است به طوری که مردم تمام آثارم را نگاه می کنند و این موضوع را در خیابان، کوچه و بازار به من می گویند.
به گزارش بی باک، فارس به نقل از روزنامه انگلیسی «دیلی تلگراف» نوشت: «سر جان ساورز» رئیس سرویس جاسوسی MI6 انگلیس طی سخنانی مدعی شد که طی برنامهای تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هستهای را خنثی کرده است.
وی گفت: عناصر MI6 تلاشهای ایران برای دستیابی به تسلیحات هستهای را بی نتیجه کردند اما این کشور خاورمیانهای خواهد توانست تا طی دو سال آینده خود را به سلاح هستهای مجهز کند.
جان ساورز در ادامه مدعی شد: عملیاتهای پنهانی توسط جاسوسان انگلیس، مانع از آن شد که ایران در اوایل سال 2008 به توسعه تسلیحات اتمی بپردازد.
رئیس سرویس جاسوسی انگلیس مدعی شد که ایران به هدف خود تا سال 2014 دست خواهد یافت و این موضوع احتمال حمله نظامی از سوی آمریکا و اسرائیل را افزایش خواهد داد.
ساورز در مارس گذشته گزارش محرمانهای را به کابینه انگلیس درباره تهدید نظامی فزاینده ایران ارائه کرده بود اما این برای نخستین بار است که دیدگاه خود را در این باره آشکارا ساخته است. ادامه مطلب...
یاران قدرتمند و خوش فکر سلام .یه موضوع را میخواهم با شما درمیان بگذارم اول از همه منظورم با خودم می باشد .امروز غروب به سمت منزل می رفتم یک لحظه تلنگری به خود زدم که شاید یادآوری آن بد نباشد . تا حالا دم افطار به صف نانوایی ها ،شرینی فروشی ها ، رستورانها و.... توجه کردید هرکس در فکر رنگی کردن سفره افطار خودش است و هرکس به این سو و آن سوء میرود و دو دستان خود را پر کرده به طوری که نمی تواند درب ماشین خود را باز کند آیا یک بار شده در آن لحظه مکثی کنیم و با خودمان بگوییم آیا همسایه من به نان شب خود محتاج نیست ؟آیا فرزندان همسایه من دلشان حلیم ، آش و شرینی نمیخواهد ؟؟مگر یکی از فلسفه های روزه گرفتن این نیست که از حال فقرا با خبر باشیم ؟ آیا صرف هدف از روزه گرفتن چند ساعتی گرسنگی را تحمل کنیم و تا صدای اذن به گوش رسید بی خبر از سفره رنگارنگ خود را پهن و شروع به خوردن می کنیم . نمی دانم چرا حواسمان به برخی از موضوع ها نیست !موضوعاتی که هر کس به یک بهانه خود را معاف می کند، چه اشکالی دارد بخشی از آش رشته یا شرینی و ... تهیه کردیم آن را با همسایه خود تقسیم کنیم .این تصاویر را ببینید خود بهتر متوجه عرایض بنده می شوید . طاها تهرانی
شاید گرسنه خوابیده باشد چهره معصومش را ببینیم و شرم کنیم
خدا یا شکرت می کنم ماه رمضان را قرار دادی که چند وقت از حال برخی افراد با خبر بشیم .
خداجون دوست دارم
آتش از سرش شروع شد ...
فکرت را مراقب باش ...
روزنامه روسی «کومرسانت» خبر داده دولت روسیه برای جلوگیری از محکومیت خود به پرداخت جریمه 4 میلیارد دلاری به ایران بابت عدم تحویل «اس 300»، پیشنهاد ارائه یک سامانه دفاع هوای دیگر را به ایران داده است.
به نوشته این روزنامه، سامانه جدید پیشنهادی از سوی روسیه، «آنتِی- 2500، آکا اس- 300 وی ام» (Antei-2500, aka S-300VM) نام دارد که در میان مقامات ناتو به «اس ای- 23 گلادیاتور» معروف است. کومرسانت مدعی است این خبر را از منابعی درصنایع تسلیحاتی روسیه دریافت کرده است.
این روزنامه در معرفی سامانه موشکی مذکور می نویسد این سامانه دفاع موشکی قادر است به طور همزمان، 24 پرنده نظامی را در برد 200 کیلومتری هدف قرار داده و 16 موشک بالیستیک را رهگیری نماید. کومرسانت همچنین مدعی است یک دیپلمات ایرانی به این روزنامه گفته مذاکره برای انعقاد این قرارداد، در جریان دیدار روز 1 ژوئیه محمود احمدی نژاد از مسکو انجام خواهد گرفت. ادامه مطلب...
دوستان محترم بر اساس وعده داده شده، نکات مدیریتی از منظر قرآن کریم قسمت دوم آن تقدیم میگردد .ادامه ای بحث فردا ارائه می شود. التماس دعا طاها تهرانی
پیگیری تا حصول نتیجه
مِنْهُمْ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِدینارٍ لایؤَدِّهِ إِلَیکَ إِلاّمادُمْتَ عَلَیهِ قائِمًا…(آل عمران، 75)
بعضی از اهل کتاب (یهودیان) کسانی هستند که اگر به او دیناری بدهی آن را به تو برنمیگرداند، مگر آنکه برای مطالبة آن دائماً بالای سر او بایستی.
24.پیگیری برای رسیدن به نتیجه، اصلی مهم درمدیریت است، چنانکه خداوند وصول مطالبات را به پیگیری مستمر منوط میداند.
پیمان و پشتیبانی از مدیران
وَ إِذْ أَخَذَ اللّهُ میثاقَ النَّبِیینَ لَما آتَیتُکُمْ مِنْ کِتابٍ وَ حِکْمَةٍ ثُمَّ جاءَکُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِما مَعَکُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَ لَتَنْصُرُنَّهُ … (آل عمران، 81)
خداوند از پیامبران پیشین پیمان گرفت که هرگاه علم و حکمت به شما دادم و سپس پیامبری آمد که آن مطالب را تصدیق میکرد، به او ایمان آورید و او را یاری کنید.
25.درمدیریت اسلامی، لازمة سپردن مسؤولیتها گرفتن پیمان است که بر طبق موازین و اصول، انجام تکلیف شود.
26.مدیران قدیمی باید از مدیران جدید پشتیبانی کنند و مدیران جدید هم باید از مدیران قدیمی تجلیل کنند.
قانون و رهبری
کَیفَ تَکْفُرُونَ وَ أَنْتُمْ تُتْلی عَلَیکُمْ آیاتُ اللّهِ وَ فیکُمْ رَسُولُهُ…(آل عمران، 101)
خداوند خطاب به مردم مدینه میفرماید: چگونه کفر میورزید در حالی که آیات خدا بر شما تلاوت میشود و رسول خدا در بین شماست.
27.وجود قانون و حضور رهبری، دو اصل لازم برای جلوگیری از انحراف است. (اگر قوانین و مقررات کامل و جامع، و رهبری آگاه و ناظر وجود داشته باشد، عدول از مسیر اهداف، امری عجیب خواهد بود، زیرا خداوند میفرماید: چگونه کافر میشوید در حالی که قوانین کامل الهی و رهبری معصوم در میان شماست.)
نظارت، اصلاح سازمان
وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یدْعُونَ إِلَیالْخَیرِ وَیأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَینْهَوْنَ عَنِالْمُنْکَرِ…(آل عمران، 104)
از میان شما باید گروهی باشند که دیگران را به خیر دعوت نمایند و از بدیها بر حذر دارند.
28.باید همواره گروهی جهت نظارت بر امور، در سازمانها باشند که ضمن دانستن اهداف سازمانی بر رفتارهای فردی و سازمانی افراد دقت نمایند تا هر کجا مغایرتی با آن اهداف دیدند، تذکر دهند.
29.اصلاح سازمان و جلوگیری از انحراف، بدون قدرت منسجم که از سویمدیریت عالی حمایت شود امکان پذیر نیست.
انتصاب
وَ إِذْ غَدَوْتَ مِنْ أَهْلِکَ تُبَوِّئُ الْمُؤْمِنِینَ مَقاعِدَ لِلْقِتالِ … (آلعمران، 121)
خداوند در یادآوری جنگ احد خطاب به پیامبر اکرم صلیالله علیهوآله میفرماید: آن صبحی که از خانه?ات خارج شدی و مؤمنان را برای جنگ در جایگاه خودشان قرار دادی.
30.انتصاب افراد برای جایگاههای استراتژیک و حساس بر عهدة شخص مدیر است و باید مستقیماً در انتخاب ایشان، اعمال نظر نماید.
امدادهای الهی
إِذْ تَقُولُ لِلْمُؤْمِنینَ أَ لَنْ یکْفِیکُمْ أَنْ یمِدَّکُمْ رَبُّکُمْ بِثَلاثَةِ آلافٍ مِنَ الْمَلائِکَةِ مُنْزَلینَ (آل عمران، 124)
پیامبرصلیاللهعلیهوآله به سپاه خود در جنگ بدر میفرماید: خداوند ما را با سه هزار فرشته یاری میکند. آیا این مژده برای ما کافی نیست؟
31. یکی از وظایف رهبری، امیدوار کردن افراد و توجه دادن آنها به ?امدادهای خداوند، در راه رسیدن به اهداف است. ادامه مطلب...
از خدا پرسید خوشبختی را کجا میتوان یافت
خدا گفت آن را در خواسته هایت جستجو کن و از من بخواه تا به تو بدهم
با خود فکر کرد و فکر کرد
اگر خانه ای بزرگ داشتم بی گمان خوشبخت بودم
خداوند به او داد
اگر پول فراوان داشتم یقینا خوشبخت ترین مردم بودم
خداوند به او داد
اگر ... اگر ... واگر
اینک همه چیز داشت اما هنوز خوشبخت نبود
از خدا پرسید حالا همه چیز دارم اما باز هم خوشبختی را نیافتم
خداوند گفت باز هم بخواه
گفت چه بخواهم هر آنچه را که هست دارم
گفت بخواه که دوست بداری
بخواه که دیگران را کمک کنی
بخواه که هر چه را داری با مردم قسمت کنی
و او دوست داشت و کمک کرد
و در کمال تعجب دید لبخندی را که بر لبها می نشیند
و نگاه های سرشار از سپاس به او لذت می بخشد
رو به آسمان کرد و گفت خدایا خوشبختی اینجاست
در نگاه و لبخند دیگران
خداساده می گم دوستت دارم
دراین مجموعه ( که هر روز تعدادی از آن را تقدیم شما عزیزان می کنم )، تعدادی از آیات شرح شده در قسمت اول، بر اساس مبانی و ساختار علم مدیریت، دسته بندی شده است که میتواند جلوهای از کاربرد نکته استخراج شده از آیات قرآن کریم باشد.اگر از منبپرسید کدام پست را بهترین می دانید واز نشر آن لذت بردید بی اغراق می گویم این پست .التماس دعا
لیاقت، ملاک ارتقا
وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِکَةِ اسْجُدُوا ِلادَمَ … (بقره، 34)
به ملائکه ?امر نمودیم بر آدم سجده کنند.
1.لیاقت از سابقه مهمتر است. (فرشتگان قدیمی که سالها خداوند را عبادت میکردند، باید برای انسان تازه به دوران رسیده، اما لایق، سجده کنند.) ارتقای سازمانی نیز باید بر مبنای شایستگی و لیاقت باشد و سابقه داشتن، کافی نیست.
عدم انهدام منابع
قالَ إِنَّهُ یقُولُ إِنَّها بَقَرَةٌ لا ذَلُولٌ تُثیرُ اْلاَرْضَ وَ لاتَسْقِی الْحَرْثَ…(بقره، 71)
پس از آنکه قوم بنی اسرائیل خطایی مرتکب شدند، خداوند فرمود: باید گاوی را ذبح کنند که مشخصات آن گاو را اینگونه بیان فرمود: گاوی که نه زمین را شخم بزند و نه آن را آبیاری کند.
2.در اجرای طرحها، منابع و عناصر فعال تولیدی و اقتصادی نباید منهدم شود. (لاذلول …و لا تسقی)
پیگیری کارها
وَ لَقَدْ آتَینا مُوسَى الْکِتابَ وَ قَفَّینا مِنْ بَعْدِهِ بِالرُّسُلِ …(بقره، 87)
خداوند به موسی، کتاب تورات عطا فرمود و پس از آن پیامبرانی پشت سر هم فرستاد تا دین الهی را تبلیغ کنند.
3.یکی از نکات لازم در راه رسیدن به موفقیت، پیگیری و تداوم برنامهها برای حصول نتیجه نهایی است. (همچنانکه خداوند، پیامبران را پشت سر هم برای دعوت مردم فرستاده است.)
برخورد با متخلفان
وَ لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْواءَهُمْ بَعْدَ الَّذی جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ ما لَکَ مِنَ اللّهِ مِنْ وَلِی وَ لا نَصیرٍ (بقره، 120)
خداوند خطاب به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید: اگر از آنها (یهودیان و مسیحیان) پیروی کنی در حالی که راه درست را به تو نشان داده?ایم رابطه?ات با خداوند قطع خواهد شد.
4.پس از ابلاغ وظایف هر فرد، در برخورد با تخلف نباید هیچ تسامح و تساهلی به خرج داد. (همانطور که خداوند حتی نسبت به پیامبرش بدون ملاحظه و با کمال قاطعیت برخورد میکند.)
تناسب شغل و شاغل، ارتقای پلکانی
وَ إِذِ ابْتَلى إِبْراهیمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنّی جاعِلُکَ لِلنّاسِ إِمامًا… (بقره، 124)
خداوند، حضرت ابراهیم را مورد آزمایش قرار داد و او همه آزمونها را با موفقیت گذراند.
5.برای منصوب کردن افراد به مقامات، گزینش و آزمایش لازم است. (چنانکه خداوند برای انتصاب حضرت ابراهیم به ?امامت او را آزمود.)
6.پستها و مسؤولیتها باید تدریجاً و پس از موفقیت در مراحل مختلف به افراد واگذار شود. (چنانکه حضرت ابراهیم پس از گذراندن مرحله نبوت و موفقیت در آزمایشها به مقام امامت رسید.)
ارزش و تلاش
تِلْکَ أُمَّةٌ قَدْ خَلَتْ لَها ما کَسَبَتْ وَ لَکُمْ ما کَسَبْتُمْ …(بقره، 134)
آنها امتی بودند که درگذشتند و دستاورد آنها مربوط به تلاش خودشان میباشد و دستاورد شما نیز مربوط به تلاش خودتان است.
7.معیار ارزش گذاری در موفقیت افراد، میزان تلاش آنان است.
نظارت
وَ کَذلِکَ جَعَلْناکُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِتَکُونُوا شُهَداءَ عَلَى النّاسِ …(بقره، 143)
خداوند، خطاب به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید: و بدین سان شما را امتی میانهرو قرار دادیم تا ناظر بر اعمال مردم باشید.
8. مدیریان و رهبران باید بر کارها و عملکرد زیردستان خود نظارت داشته باشند. (لتکونوا شهداء علی الناس)
قاطعیت
الْحَقُّ مِنْ رَبِّکَ فَلا تَکُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرینَ (بقره، 147)
خداوند، پس از نزول آیة تغییر قبله به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید: حق، آن چیزی است که از سوی پروردگار تو آمده است، پس هرگز به خود تردید راه مده.
9.رهبر باید از قاطعیت و یقین برخوردار باشد، به خصوص وقتی که قانونی را تغییر داده و سنتی را میشکند. (فلا تکونن من الممترین)
تشویق و تنبیه
إِنَّ الَّذینَ یکْتُمُونَ ما أَنْزَلْنا مِنَ الْبَیناتِ وَ الْهُدى مِنْ بَعْدِ ما بَینّاهُ لِلنّاسِ فِی الْکِتابِ أُولئِکَ یلْعَنُهُمُ اللّهُ وَ یلْعَنُهُمُ اللاّعِنُونَ (159) إِلاَّ الَّذینَ تابُوا وَ أَصْلَحُوا وَ بَینُوا فَأُولئِکَ أَتُوبُ عَلَیهِمْ وَ أَنَا التَّوّابُ الرَّحیمُ (بقره، 160)
خداوند میفرماید: کسانی که حقایق هدایت را کتمان کنند، مورد لعنت خدا قرار میگیرند، مگر آنکه توبه کنند و کارهای خود را اصلاح کنند که در این صورت ایشان را میبخشم زیرا من توبه پذیر و مهربانم.
10.توبیخ بدکاران و پاداش به نیکوکاران، دو رکن اساسی در زمینه سازی رشد و اصلاح نادرستیها در سازمان است. (یلعنهم الله …انا التواب الرحیم)
رویههای سازمانی
قالُوا بَلْ نَتَّبِعُ ما أَلْفَینا عَلَیهِ آباءَنا أَ وَ لَوْکانَ آباؤُهُمْ لایعْقِلُونَ شَیئًا وَ لا یهْتَدُونَ (بقره، 170)
هنگامی که به آنها گفته میشود: از راه خدا پیروی کنید، میگویند: ما از آن راهی که نیاکانمان پیروی کردند دست بر نمیداریم در حالی که ممکن است گذشتگانشان چیزی نمیفهمیدند و به خطا رفته باشند.
11.رویههای سابق سازمانی ممکن است نادرست باشد، لذا پیروی از راه و روش و منش مدیران سابق اگر همراه با استدلال و تعقل نباشد، قابل پذیرش نیست.
تفویض مسؤولیت
لا تُکَلَّفُ نَفْسٌ إِلاّ وُسْعَها … (بقره، 233)
همه به?اندازه توانشان مکلف هستند.
12.تفویض مسؤولیت به زیردستان باید بر اساس تواناییهایشان باشد و به همان مقدار از ایشان انتظار داشت.
علم و توانایی، شفاف سازی
قالَ إِنَّ اللّهَ اصْطَفاهُ عَلَیکُمْ وَ زادَهُ بَسْطَةً فِی الْعِلْمِ وَ الْجِسْمِ… (بقره، 247)
قوم بنی اسرائیل به پیامبرشان گفتند: فرمانده ای برای ما مشخص کن تا به جنگ حاکم ستمگر برویم. پیامبرشان گفت: خداوند، طالوت را به فرماندهی شما برگزید زیرا توان علمی و جسمی لازم برای این مسؤولیت را دارد.
13.قدرت علمی و توانایی جسمی برای انجام مأموریت، دو شرط لازم برای مدیران است.
14.داشتن توانایی علمی مهم تر از توانایی جسمی است. (ابتدا کلمه علم آمده سپس جسم)
15.اعلم بودن، در گزینش مدیران یک اولویت مهم است.
16. رهبر و مدیر باید زیر دستان خود را توجیه کند و ابهامات را برطرف سازد. (چنانچه پیامبر بنیاسرائیل دلیل انتخاب طالوت به فرماندهی را به وضوح بیان کرد.)
ارزیابی عملکرد
قالَ إِنَّ اللّهَ مُبْتَلیکُمْ بِنَهَرٍ فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَیسَ مِنّی… (بقره، 249)
هنگامی که لشگر بنی اسرائیل حرکت کرد، (طالوت) به سربازان خود گفت: رودخانه-ای در بین راه است که هرکس از آن آب بنوشد، دیگر در سپاه من جایی ندارد.
17. مدیر باید نیروهای کارآمد را از نیروهای ناکارآمد جدا نماید تا بتواند نیروهای غیر مفید را از مجموعه طرد کند، زیرا حضور آنها باعث سست شدن سایر نیروها میگردد.
توجه به کارکنان
وَ قُلْ لِلَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ وَ اْلامِّیینَ … (آل عمران، 20)
خداوند به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید: به اهل کتاب (دانشمندها) و عوام مردم بگو: …
18.مدیر باید به تمام افراد سازمان توجه داشته باشد، هم به سطوحمدیریتی و هم به عامّة کارکنان. کارکنان باید بدانند که مهم هستند و نقش تعیین کننده ای در سازمان دارند و این اهمیت را در توجه و عنایت مدیر، احساس کنند.
ایمان
لا یتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْکافِرینَ أَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنینَ … (آل عمران، 28)
نباید سرپرست مؤمنان از غیر خودشان باشد.
19.در جامعه اسلامی، ایمان داشتن شرط اصلی برای انتخاب مدیر و سرپرست است و اصولاً پستهای کلیدی (همچون مدیریت)، نباید به افراد بی ایمان واگذار شود، چون امکان سوء استفاده در این سمتها فراوان است.
آگاهی از گذشته
وَ یعَلِّمُهُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ التَّوْراةَ وَ اْلإِنْجیلَ (آل عمران، 48)
خداوند به حضرت عیسی کتاب و حکمت و تورات و انجیل آموخت.
20.مدیران هر برهه از زمان باید از حوادث و قوانین گذشته آگاه باشند و بدانند در گذشته چه?اتفاقاتی در سازمان رخ داده و چه مقرراتی وضع گردیده است. (چنان که خداوند به حضرت عیسی، تورات را که قوانین گذشته بود، آموخت.)
شناخت تهدیدها
فَلَمّا أَحَسَّ عیسی مِنْهُمُ الْکُفْرَ قالَ مَنْ أَنْصاری إِلَی اللّهِ … (آل عمران، 52)
هنگامی که عیسی احساس کرد اطرافیانش کفر میورزند، گفت: چه کسانی مرا در راه خدا یاری میکنند.
21.هوشیاری در شناخت افکار و عقاید و تهدیدها، یکی از شروط اساسی رهبری است.
22.شناخت نیروهای وفادار و سازماندهی و تمرکز آنان، برای اداره جامعه و ادامة حرکت ضروری است.
سوءاستفاده از مقام
ما کانَ لِبَشَرٍ أَنْ یؤْتِیهُ اللّهُ الْکِتابَ وَ الْحُکْمَ وَ النُّبُوَّةَ ثُمَّ یقُولَ لِلنّاسِ کُونُوا عِبادًا لی … (آل عمران، 79)
هیچ انسانی که خداوند به او کتاب و حکمت و نبوت و حکومت داده است، حق ندارد به مردم بگوید: بندگان من باشید.
23.سوء استفاده از موقعیت و مسؤولیت، برای هیچ کس مجاز نیست و باید با آن به شدت برخورد نمود.
حکمت 349
آن کس که در عیب خود بنگرد از عیب جویی دیگران بازماند، و کسی که به روزی خدا خشنود باشد بر آنچه از دست رود اندوهگین نباشد، و کسی که شمشیر ستم برکشد با آن کشته شود، و آن کس که در کارها خود را به رنج اندازد، خود را هلاک سازد، و هرکس خود را در گرداب های بلا افکند غرق گردد. و هر کس به جاهای بد قدم گذاشت متهم گردید. و کسی که زیاد سخن گوید زیاد هم اشتباه دارد، و هر کس که بسیار اشتباه کرد، شرم و حیای او اندک است، و آن که شرم و حیای او اندک ، پرهیزگاری او نیز اندک خواهد بود، و کسی که پرهیزگاری او اندک است دلش مرده، و آن که دلش مرده باشد در آتش جهنم سقوط خواهد کرد. و آن که زشتی های مردم را بنگرد و آن را زشت بشمارد سپس همان زشتی ها را مرتکب شود، پس او احمق واقعی است. قناعت مالی است که پایان نیابد، و آن کس که فراوان به یاد مرگ باشد در دنیا به اندک چیزی خشنود است، و هر کس بداند که گفتار او نیز از اعمال او به حساب می آید جز به ضرورت سخن نگوید.
ایام اربعین حسینی علیه السلام و اصحاب بزرگوار ایشان را تسلیت عرض می نماییم.
در جملات بالا معانی والایی نهفته است. از دوستان عزیز می خواهم که با دقت بیشتری جملات بالا را مرور نمایند. در این جهان با یک اتفاق ساده ممکن است انسان روحیه اش از این رو به آن رو شود. فرض کنید انسان در یک تجارت سود قابل توجهی بدست آورده در همان روز اگر یک اتفاق برای او پیش آید صدو هشتاد درجه وضعیت او تغییر می کند. این اتفاق می تواند یک اتفاق ساده باشد . اما نباید فراموش کنیم که هر اتفاق و حادثه ای برای انسان پیش می آید آزمایش الهی است. از دوستان می خواهم اگر در مورد چملات بالا نظری دارند در قسمت نظرات درج نمایند تا از دانسته های شما نیز بهره ببریم.









بازدید امروز: 96
بازدید دیروز: 171
کل بازدیدها: 2096847